woensdag 22 mei 2013

John Lennon en Yoko Ono

Reference:

eerste 3 foto's: Allan Tannenbaum, 1980

laatste 2 foto's: Annie Leibovitz, 1980 (Rolling Stone Magazine)


Placecharacteristic: o.a. http://www.ldwt.net/2012/06/who-shot-rock-roll-a-photographic-history/


Extract: 







Creative comment

Allereerst de foto's door Allan Tannenbaum: In de eerste 2 foto's zien we John Lennon helemaal op zijn gemak, hij ligt op bed, helemaal ontspannen op zijn geliefde vrouw Yoko Ono. Yoko zelf ligt er naar mijn mening wat stijfjes bij, ze laat het letterlijk over zich heen komen. In de derde foto lachen Yoko en John beiden, ze zijn beiden op hun gemak.
De eerste foto uit Rolling Stone Magazine is een hele lieve, tedere afbeelding. John ligt in Yoko's armen. Zij is degene die hem beschermend vasthoud tegen haar borst, bijna als een moeder. Hun gezichten dicht bij elkaar en hun ogen gesloten. Ze zijn ook beiden gekleed. Haar haren liggen mooi uitgewaaierd op de ondergrond.
In de tweede foto van Rolling Stone Magazine zien we John Lennon poedelnaakt in de foetushouding om Yoko geklemd liggen. Met zijn benen omklemd hij haar gehele romp en met de rechterhand in haar haar en de linkerhand om haar hoofd gedraaid. Hij kust haar op haar wang en heeft zijn ogen gesloten. Zij ligt op haar rug met haar handen achter haar hoofd, ze is volledig gekleed. Ze laat weinig emotie zien en ligt er naar mijn mening een beetje stijfjes bij. Toch vind ik het een mooie foto, met name vanwege Lennon zelf. Hij ligt er zo kwetsbaar bij, naakt en in de foetus houding als een kind tegen Yoko aangekropen. Lennon kent geen schaamte, enkel liefde. Hij is niet bang zijn liefde en kwetsbaarheid oprecht te tonen. Dat vind ik mooi. Deze foto is bijna een ode aan zijn liefde voor Yoko.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten