dinsdag 28 mei 2013

Intiem Duet

Reference: Mortal Loucura, voorstelling Onqoto, door Grupo Corpo, 2005. 

Placecharacteristic: youtube.com

Extract:


Creative comment:

Ik zou graag eens een choreografie maken, geïnspireerd op verschillende omhelzingen, met veel floorwork. Blijkbaar is dit in Brazilië al een keertje gedaan. Eerst zien we de man en de vrouw een floorwork duet doen.  De dynamiek is strak en de dansers trekken zich niets aan van de zwaartekracht of hoe hard de vloer is. Het duet is intiem, met veel samenwerking, maar ik voel de connectie tussen de dansers niet. Dan is er een floorwork duet tussen 2 vrouwen, dit begint heel langzaam en intiem en teder, in een innige omhelzing die van voor naar achteren wiegt. Daardoor word het contrast groot tussen het harde man/vrouw duet en dit zachte vrouwelijke duet. Na een tijdje word het wat ruwer en met dezelfde dynamiek als bij het man/vrouw koppel. Daarna danst het man/vrouw koppel nog eens, en het vrouwelijk koppel, en op het laatst tegelijk beiden in de strakke dynamiek, waarbij steeds 1 van de 2 binnen het koppel zich op de ander werpt.
De kostuums van de vrouwen zijn vleeskleurig en ze dragen ook vleeskleurige kniebeschermers en ze dansen op blote voeten, met losse haren. De man is geheel in het zwart gekleed. Dat is jammer, want met de zwarte vloer en achtergrond valt hij nu helemaal niet meer op in het geheel.
Het mooie aan dit stuk is, dat de koppels in de duetten elkaar geen moment loslaten, er is bijna continu contact. De muziekkeuze is niet mijn smaak, ook vind ik de strakke dynamiek na een tijdje saai en voorspelbaar worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten